27 Απρ 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 27/4

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

ALEPH

IVA RADIVOJEVIĆ

91′, 2021, ΗΠΑ, Κροατία, Κατάρ

Λευκωσία (27/4), 18:00

Ένα οδοιπορικό, ένα ταξίδι αναζήτησης ενός τόπου όπου η γλώσσα, η γεωγραφία και η εμπειρία συναντιούνται και αποσαφηνίζονται. Οι σκέψεις, οι ιδέες και τα όνειρα ανθρώπων που ζουν σε δέκα διαφορετικές χώρες στα πέρατα των πέντε ηπείρων αποκαλύπτονται μέσα από συνομιλίες, δραστηριότητες και πράξεις περισυλλογής. Αυτές οι συλλογικές ιστορίες λειτουργούν ως κομμάτια ενός παζλ που οδηγούν σ’ αυτό που ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες αποκάλεσε «το αδιανόητο σύμπαν».

SICK OF MYSELF

KRISTOFFER BORGLI

95′, 2022, Νορβηγία, Σουηδία

Λευκωσία (27/4), 20:00

Η Σίγκνε και ο Τόμας διατηρούν μια αρρωστημένη, ανταγωνιστική σχέση, η οποία παίρνει άσχημη τροπή όταν ο Τόμας αποκτά ξαφνικά αναγνώριση για το έργο του ως σύγχρονος καλλιτέχνης. Ως αντίδραση σε αυτό, η Σίγκνε επιχειρεί απεγνωσμένα να ανακτήσει το κύρος της, δημιουργώντας μια νέα, αδίστακτη περσόνα, η οποία τρέφεται από την προσοχή και τη συμπόνια των άλλων.

JOYLAND

SAIM SADIQ

126′, 2022, Πακιστάν

Λευκωσία (27/4), 22:00

Ο ευγενικός και ντροπαλός Χάιντερ ζει με τη σύζυγό του, Μουμτάζ, τον πατέρα του και την οικογένεια του μεγαλύτερου αδελφού του στο Λαχόρε του Πακιστάν. Έπειτα από μία μακρά περίοδο ανεργίας, ο Χάιντερ καταφέρνει αισίως να βρει δουλειά σε κάποιο χοροθέατρο τύπου Μπόλιγουντ, λέγοντας ωστόσο στην οικογένειά του ότι είναι διαχειριστής θεάτρου, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει εκεί ως εφεδρικός χορευτής. Η ασυνήθιστη αυτή θέση εργασίας έρχεται να κλονίσει την παραδοσιακή δυναμική του νοικοκυριού, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον Χάιντερ να βγει από το καβούκι του. Καθώς εγκλιματίζεται στη νέα του δουλειά, ερωτεύεται την Μπίμπα, μια φιλόδοξη τρανς που διαχειρίζεται το θέατρο. Η απρόβλεπτη αυτή συνεργασία θα του ανοίξει τα μάτια, αλλά και την κοσμοθεωρία του με τρόπο απροσδόκητο.

Σχετικά

29 Απρ 2024

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

22 Απρ 2024

Ένας άλλος κόσμος

08 Απρ 2024

Απέραντη Αγάπη