26 Απρ 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 26/4

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

ΑΝΤΙΟ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

94′, 2023, Κύπρος

Λευκωσία (26/4), 18:00

Κύπρος 2013. Άνοιξη. Η οικονομική κρίση στο νησί και η τύχη ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος κρέμεται από μία κλωστή. Ένας απελπισμένος θεατρικός θίασος αποφασίζει να δώσει την τελευταία του παράσταση: μια ληστεία τράπεζας! Χωρίς πρόβες, χωρίς καμία ελπίδα επιτυχίας, αλλά με μπόλικο τσαμπουκά, έξι φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις βίαιες ταινίες δράσης που μεγάλωσαν και τα σενάρια που ονειρεύονταν ως ηθοποιοί στη σκηνή.

THE OTHER WIDOW

MA’AYAN RYPP

83′, 2022, Ισραήλ, Γαλλία

Λευκωσία (26/4), 20:00

Η Έλλα είναι μία 34άχρονη σχεδιάστρια κοστουμιών που βιώνει τον αιφνίδιο θάνατο του εραστή της. Αποφασίζει να παραστεί στο Σιβά του (το επταήμερο έθιμο πένθους κατά τον Ιουδαϊσμό), διατηρώντας κρυφή την ταυτότητά της, και διεισδύοντας με τον τρόπο αυτό σε έναν κόσμο που άλλοτε της ήταν απαγορευμένος. Μέσα από βαθιά προσωπικές συναντήσεις με την οικογένειά του, τον αδελφό του, τους γονείς του, αλλά κυρίως τη χήρα σύζυγό του, η Έλλα εξετάζει τη θέση της στη ζωή του διεκδικώντας αισίως το νόμιμο δικαίωμά της να τον πενθήσει.

NEPTUNE FROST

SAUL WILLIAMS, ANISIA UZEYMAN

105′, 202, Ρουάντα, ΗΠΑ

Λευκωσία (26/4), 22:00

Στους λόφους του Μπουρούντι, μία ομάδα ανθρακωρύχων που έχουν δραπετεύσει από το ορυχείο τους, ιδρύουν μία αντιαποικιοκρατική κολεκτίβα χάκερ. Από το στρατόπεδό τους στην απόκοσμη χωματερή ψηφιακών αποβλήτων, επιχειρούν να γκρεμίσουν το αυταρχικό καθεστώς που εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους της. Όταν ένας διεμφυλικός δραπέτης και ένας ανθρακωρύχος συναντώνται μέσω συμπαντικών δυνάμεων, η σύνδεσή τους κλονίζει τις ισορροπίες εντός του ευρύτερου κυκλώματος. Με την πλοκή να τοποθετείται ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν, το όνειρο και την αληθινή ζωή, ανάμεσα στο αποικιοποιημένο και το ελεύθερο, το αρσενικό και το θηλυκό, τη μνήμη και την πρόγνωση, το Neptune Frost αποτελεί «άμεση τηλεφόρτωση» στον εγκεφαλικό φλοιό – ένα κάλεσμα για εκ νέου διεκδίκηση της τεχνολογίας.

Σχετικά

27 Μάι 2024

Η Χίμαιρα

20 Μάι 2024

Ο Πάγος που Καίει

13 Μάι 2024

Εγώ, Καπετάνιος