28 Απρ 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 28/4

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

LOVE DOG

BIANCA LUCAS

84′, 2022, Πολωνία, Μεξικό, ΗΠΑ

Λευκωσία (28/4), 18:00

Ο Τζον έχει μόλις ολοκληρώσει τη δουλειά του σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στο Τέξας και επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Μισισίπι. Εκεί, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το προσωπικό του τραύμα που εδώ και καιρό έχει καταπνίξει, αλλά και εκείνο μιας κοινωνίας που θρηνεί αμερικανικούς μύθους που αργοσβήνουν.

MEDITERRANEAN FEVER

MAHA HAJ

108′, 2022, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρος, Παλαιστίνη, Κατάρ

Λευκωσία (28/4), 20:00

Ο σαραντάχρονος Ουαλίντ ζει στη Χάιφα με τη σύζυγο και τα παιδιά του, και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, προσπαθώντας παράλληλα να καταπολεμήσει τη χρόνια κατάθλιψη από την οποία πάσχει. Όταν αναπτύσσει μία απρόσμενη φιλία με τον μικροαπατεώνα γείτονά του, οι δυο τους θα παρασυρθούν σε ένα ταξίδι σκοτεινών συναντήσεων.

AFTERSUN

CHARLOTTE WELLS

98′, 2022, Η.Β., ΗΠΑ

Λευκωσία (28/4), 22:00

Η εντεκάχρονη Σόφι και ο πατέρας της, ο Καλούμ, βρίσκονται σε διακοπές σε κάποιο τουριστικό θέρετρο στην Τουρκία, στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Κολυμπάνε μαζί, παίζουνε μπιλιάρδο μαζί και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Με άλλα λόγια, είναι «συνένοχοι» στο έγκλημα. Όταν είναι μαζί της, ο Καλούμ είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Η Σόφι αισθάνεται ότι τα πάντα είναι εφικτά όταν εκείνος είναι τριγύρω. Καθώς απολαμβάνουν τον χρόνο τους μαζί, αρχίζουν να διαφαίνονται θραύσματα μελαγχολίας στη συμπεριφορά του Καλούμ. Είκοσι χρόνια αργότερα, οι αναμνήσεις αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς η Σόφι επιχειρεί να συμφιλιώσει τη φιγούρα του πατέρα που γνώρισε με τον άντρα που δεν γνώρισε ποτέ.

Σχετικά

29 Απρ 2024

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

22 Απρ 2024

Ένας άλλος κόσμος

08 Απρ 2024

Απέραντη Αγάπη