25 Απρ 2023

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΥΠΡΟΣ 25/4

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

SNOW WHITE DIES AT THE END

KRISTIJAN RISTESKI

105′, 2022, Βόρεια Μακεδονία, Κύπρος

Λευκωσία (25/4), 18:00

Μέσα από τρία διαφορετικά αφηγηματικά νήματα, η ταινία διηγείται την ιστορία τριών ομάδων ανθρώπων, μίας μύγας, ενός γουρουνιού, μιας λεκάνης τουαλέτας και μιας πόλης, οι δρόμοι των οποίων διασταυρώνονται και αλληλοεπηρεάζονται. Μια ιστορία για το πόσο ασύλληπτα δύσκολο είναι να παραμείνει κανείς ειλικρινής στις αξίες του σε ηθικά διεφθαρμένα περιβάλλοντα.

IMAN

ΚΟΡΙΝΝΑ ΑΒΡΑΑΜΙΔΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΦΑΡΙΔΗΣ

110′, 2022, Κύπρος

Λευκωσία (25/4), 20:00

Ο Αμπντάλλα, ένας Άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός, παντρεμένος με την Ελληνοκύπρια Ειρήνη, πρέπει να πάρει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός οικισμού που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων. Η Ιμάν και η Λεϊλά ριζοσπαστικοποιούνται και φτάνουν στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Μισέλ, μια μοναχική έφηβη, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν αυταρχικό νεαρό με ρατσιστικά πιστεύω. Στο φινάλε, οι ιστορίες θα συναντηθούν με απροσδόκητο τρόπο.

EO

JERZY SKOLIMOWSKI

88′, 2022, Πολωνία, Ιταλία

Λευκωσία (25/4), 22:00

Ο ΕΟ, ένα γκρίζο γαϊδουράκι με μελαγχολικά μάτια και περιπετειώδες πνεύμα, ξεκινάει τη ζωή του ως μέλος ενός τσίρκου, προτού αποφασίσει να περιπλανηθεί στην πολωνική και ιταλική ύπαιθρο κάνοντας ένα ταξίδι με ισόποσες δόσεις παραλογισμού και ζεστασιάς. Ο θρυλικός Πολωνός σκηνοθέτης Jerzy Skolimowski μάς χαρίζει μία από τις πιο ελεύθερες και οπτικά εφευρετικές ταινίες του, τοποθετώντας τον θεατή στην καρδιά και το μυαλό του τετράποδου πρωταγωνιστή.

Σχετικά

27 Μάι 2024

Η Χίμαιρα

20 Μάι 2024

Ο Πάγος που Καίει

13 Μάι 2024

Εγώ, Καπετάνιος