Κινηματογραφικό Βραβείο Lux 2018 (Lux Film Prize 2018)

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

 

 

Τρίτη 6/11 9 μ.μ.

Styx

(Γερμανία, Αυστρία,2018,94’) από τον Αυστριακό σκηνοθέτη Wolfgang Fischer: μοιάζει αρχικά να είναι ένα ντοκιμαντέρ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αριστοτεχνική αλληγορία για το προσφυγικό. Η πρωταγωνίστρια ξεκινάει τις διακοπές των ονείρων της, ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον Ατλαντικό. Μετά, όμως από μια καταιγίδα, βρίσκεται κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο σκάφος γεμάτο με ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια. Η ακτοφυλακή στέλνει οδηγίες μέσω ραδιοφώνου για να παραμείνει μακριά, επειδή το σκάφος δεν είναι εξοπλισμένο για να βοηθήσει. Μπορεί όμως να ταξιδέψει ελεύθερα ενώ άλλοι πνίγονται;


Τετάρτη 7/11  9 μ.μ.

The Other Side of Everything (Druga strana svega )

(Σερβία, Γαλλία, Κατάρ,2017,100’)από την Σέρβα σκηνοθέτιδα Mila Turajlić: είναι ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο αντιμετωπίζει την ιστορία ολόκληρης της χώρας και της κοινωνίας στον αγώνα κατά του εθνικισμού και τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Το χρονικό μιας οικογένειας στη Σερβία μετατρέπεται σε ένα πορτραίτο ενός ακτιβιστή σε περιόδους μεγάλης αναταραχής, αμφισβητώντας την ευθύνη κάθε γενιάς να αγωνιστεί για το μέλλον της.


Πέμπτη 8/11  9μ.μ.

Woman at War( Kona fer í stríð )

(Ισλανδία, Γαλλία, Ουκρανία,2018,101’) από τον Ισλανδό σκηνοθέτη Benedikt Erlingsson: είναι ένα χαρούμενο, εφευρετικό, ενεργητικό και φεμινιστικό έπος μιας γυναίκας που είναι δασκάλα μουσικής και ζει μια διπλή ζωή ως παθιασμένη περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Καθώς αρχίζει να σχεδιάζει την τολμηρή της επιχείρηση, διαπιστώνει ότι η αίτησή της να υιοθετήσει ένα παιδί έχει τελικά γίνει αποδεκτή και υπάρχει ένα μικρό κορίτσι που την περιμένει στην Ουκρανία.

Ημερομηνίες:
Τρίτη 6/11, Τετάρτη 7/11, Πέμπτη 8/11
Διάρκεια (λεπτά):
-
Σκηνοθεσία:
-
Παίζουν:
-
Διάλογοι:
-
Υπότιτλοι:
Ελληνικοί